Liefde en aandacht voor jouw auto

Met wat liefde voor jouw auto kom je verder! Ontdek hier alles over hoe je jouw auto kan onderhouden. Van regulier onderhoud tot reparaties en APK keuring.

Onderhoud

Het is per auto verschillend wanneer er onderhoud moet worden uitgevoerd en je auto geeft een melding als er onderhoud nodig is. In het instructieboekje van de leaseauto vind je ook terug wanneer de auto toe is aan onderhoud. Rijd je veel kilometers met de auto? Dan kan de auto eerder aan onderhoud toe zijn. Een afspraak maak je gewoon bij een merkdealer van jouw voorkeur.

Vervangend vervoer

 Afhankelijk van je contract kun je een vervangende auto van de dealer gebruiken. Die reserveer je als je de afspraak maakt.

Let op: Je wil niet voor onverwachte kosten komen te staan, dus kijk voordat je een vervangende auto reserveert in je autoregeling of de kosten voor vervangend vervoer worden gedekt door het leasecontract

APK Keuring

Algemene periodieke keuring: een wettelijk verplichte keuring voor auto’s vanaf een bepaalde leeftijd. De vervaldatum van de huidige apk van je auto vind je in de berijder app. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd laten uitvoeren van de apk. Een afspraak voor een apk plan je gewoon in bij jouw merkdealer.

Let op! Laat de apk altijd voor de vervaldatum uitvoeren. Zo voorkom je een boete.

heb je onze handige Berijder app eigenlijk al?

Kosten van het onderhoud

In de meeste leasecontracten zijn is onderhoud opgenomen en worden de kosten door het leasecontract gedekt. In dat geval hoef jij je geen zorgen te maken over kosten of betaling. Wij regelen alles rechtstreeks met de dealer. Weet je niet zeker of er onderhoud in het leasecontract is opgenomen controleer dit dan door te bellen met onze berijdersdesk of in de handige berijderapp.

Onderhoud aan het eind van het leasecontract

Als het leasecontract binnenkort afloopt en je auto heeft onderhoud nodig, dan kan het zijn dat we niet alle werkzaamheden laten uitvoeren, maar kiezen voor aangepast onderhoud. Uiteraard staat jouw veiligheid voorop bij het bepalen van de werkzaamheden en kun je met een gerust hart weer de weg op voor de laatste kilometers met jouw auto.